Ambiance_844__Mystic_Fire_RF_20
Lucca_844__RF_20
Top_flame_CC

Elektrische haarden

Werking van een elektrische sfeerhaard

Alle Sfeerhaarden van De Lange & Reek hebben geen rookkanaal (afvoer) nodig. Elektrische haarden worden aangesloten op het lichtnet. Het vlambeeld wordt geprojecteerd op een speciale glasplaat d.m.v. lampen of LED’s. Hierdoor ontstaat een zeer realistisch vlammeneffect, wat haast niet van echt vuur te onderscheiden is.

WAAR MOET U OP LETTEN BIJ HET PLAATSEN VAN EEN SFEERHAARD:
Daar er voor de De Lange & Reek sfeerhaarden haarden geen rookkanaal nodig is, kunnen deze op elke gewenste plek geplaatst worden, wat het makkelijk maakt deze te (ver)plaatsen. Zo kunnen de schouwen en haarden ook makkelijk verhuisd worden.

HOE WERKT EEN ELEKTRISCHE SFEERHAARD:
Zodra de elektrische sfeerhaard aangesloten is op het lichtnet, kan de haard gebruikt worden. De verschillende sierhaarden hebben diverse functies, zoals een afstandsbediening, regelbare vlammen etc. De functies van de haarden staan vermeld bij de betreffende haard. Alle haarden hebben een verwarmfunctie, maar deze kan ook uitgeschakeld worden.

WAT VOOR AANSLUITING IS ER NODIG VOOR EEN ELETRISCHE SFEERHAARD:
Het enige dat nodig is, is een stopcontact. Het mooiste is als deze zich achter de schouw bevindt, daar er dan geen snoeren zichtbaar zijn. Lengte snoer van de haard is ca 1.50m.

HOEVEEL WARMTE GEEFT EEN ELEKTRISCHE SFEERHAARD:
De Lange & Reek sfeerhaarden zijn bedoeld als sfeermakers en kunnen prima als bij verwarming gebruikt worden. We raden niet aan deze als hoofdverwarming te gebruiken. Dus ideaal als bij verwarming voor in de serre of slaap kamer. Elektrische sfeerhaarden verwarmen tot maximaal 2000 watt (2 KW).

WAT VERBRUIKT EEN ELEKTRISCHE SFEERHAARD:
Een elektrische sfeerhaard verbruikt op sfeerstand tussen de 10 en 60 Watt, dat is ca 2 a 3 Cent per uur. Gaat u ook de warmte stand gebruiken, dan ligt het verbruik op 1000 of 2000 Watt, dat is ca 22 of 39 Cent per uur.

HOE BRANDT EEN ELEKTRISCHE SFEERHAARD:
De meeste elektrische sfeerhaarden uit onze collectie beschikken over een Opti-Flame vlamtechniek. Deze techniek geeft u de illusie dat u naar een echt brandend vuurbeeld kijkt. De continue afwisselende vlammen geven een prachtig natuurlijk vlambeeld, echt uniek (niet te vergelijken met bouwmarkten modellen).

Merken

O.a. de volgende merken kunnen wij u leveren:

 
 

Anyfire
Arte
Bocal
Dru
Dimplex
Dovre

Element 4
Faber
Have
Kombifire
Matin
Nestor

Pelgrim
Ruby
Surdiac
Spartherm
Speedy
Thermocet